Je bent van harte welkom voor zwangerschapsyoga bij Studio Sama in Ermelo.

We doen oefeningen om je fit, soepel en ontspannen te voelen tijdens de zwangerschap en bewust contact te maken met je kindje. Ook bereid je je voor op de bevalling en het aankomende ouderschap.

FIT EN ONTSPANNEN TIJDENS JE ZWANGERSCHAP

Tijdens de zwangerschap verandert je lichaam. We doen oefeningen om je fit, soepel, veerkrachtig en ontspannen te voelen. Er is veel aandacht voor het bekken en een goede lichaamshouding.

Een zwangerschap verandert niet alleen het lichaam, maar heeft ook effect op hoe je je voelt, hoe je bijvoorbeeld uitkijkt naar de bevalling en naar het aankomende moederschap. Een zwangerschap is een onomkeerbaar proces waarin je van jonge vrouw verandert naar moeder. In de les kan je aandacht bewust uitgaan naar het kindje dat groeit in je buik en naar het aankomende moederschap. Er is ruimte voor vragen, uitwisselen van ervaringen en je ontvangt informatie over de zwangerschap, bevalling en kraamperiode (het 4e trimester). De thema’s ontspanning, concentratie en kracht komen aan bod.

VERTROUWEN IN DE KOMENDE BEVALLING

Zwangerschapsyoga helpt je om te vertrouwen op je eigen lichaam en je eigen kracht om je kindje te dragen en te baren. Een zwangere vrouw hoeft niet te leren hoe ze moet bevallen. Bevallen is een natuurlijk proces, een vrouw weet van binnen hoe dat gaat. Bij zwangerschapsyoga gaat het om vertrouwen op en overgave aan deze innerlijke wijsheid.

De adem heeft een belangrijke rol in de zwangerschapsyoga. De buikadem geeft je ontspanning en geeft je kindje in je buik letterlijk de ruimte om er te zijn en te groeien. Daarnaast leer je de adem gebruiken om je aandacht en kracht te richten, om dat te doen wat je te doen hebt in de zwangerschap en de bevalling.

Je kunt met de lessen starten wanneer je 13 weken zwanger bent en
blijven meedoen tot aan de bevalling.

Ik wil graag een proefles!

GROEPSLESSEN ZWANGERSCHAPSYOGA

De yogalessen worden gegeven in een sfeervolle en comfortabele studio aan de Wiekslag 16 in Ermelo. In kleine groepen is er voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht.

Lesrooster van t/m augustus 2024

Maandag 19.00 tot 20.15 u
Woensdag 19.00 tot 20.15 u

Lesrooster vanaf september 2024

Dinsdag 19.00 tot 20.15 u
Woensdag 19.00 tot 20.15 u
Donderdag 19.00 tot 20.15 u

Tarieven per januari 2024

– Per maand op basis van 4 lessen (incl. 1 partnerles): €47,00

– Losse (proef)les: €11,75

– Losse partnerles: €15,00

Individuele sessie zwangerschapsyoga (ca. 60 min): €47,50

Partnerles iedere laatste les van de maand

De zwangerschapsyoga is een doorlopende cursus waarbij er elke laatste les van de maand een partnerles is. Zo wordt ook je partner vanaf het begin bij de zwangerschap betrokken. Daarbij ben je tijdens de bevalling een groot deel van de tijd met z’n tweeën. Het is voor jullie beiden prettig als de partner zich met de zwangerschapsyoga ook kan voorbereiden op de bevalling. De partnerlessen zijn praktisch! De partners leren hoe zij jou tijdens de zwangerschap en bevalling kunnen ondersteunen door het geven van massages, onder andere met rebozo doeken, en het doen van ontspannings- en ademoefeningen.

WAT ANDERE VROUWEN ZEGGEN OVER DE ZWANGERSCHAPSYOGA..

TIPS & INFORMATIE

Kom je binnenkort naar Studio Sama voor een les zwangerschapsyoga? Van harte welkom! Hieronder lees je enkele tips en meer informatie.

– De studio is 10 minuten voordat de groepsles begint open.

– Kom graag op de fiets! Deze kun je voor de studio stallen. De auto kun je aan het einde van de straat bij de school op de openbare parkeerplaats parkeren.

– In de studio is een garderobe voor je jas, tas en schoenen. Er is geen omkleedruimte.

– Zorg dat je ruim van tevoren hebt gegeten.

– Zet je telefoon uit of in vliegtuigmodus, niet op trilstand.

– Gebruik liever geen parfum en andere zware geuren (indien je rookt – wat ik sterk zou afraden tijdens je zwangerschap – niet voor de les roken).

– Je oefent op de yogamat van de studio – kom graag met schone voeten. Neem graag een grote handdoek mee voor op de mat.

– Er zijn dekens en kussens in de studio te gebruiken.

– Draag kleding waar je je comfortabel in voelt en makkelijk in kan bewegen. Neem eventueel een trui of vest mee voor de eindontspanning. De lessen zijn op blote voeten. Neem eventueel sokken mee voor tijdens de eindontspanning.

– Drink voor en na de les, maar niet tijdens, veel water of kruidenthee. Yoga heeft een zuiverende werking en het water zorgt ervoor dat je de afvalstoffen uit je systeem spoelt.

– Je oefent yoga met eigen wijsheid en respect voor jezelf en je omgeving. Luister naar je lichaam en respecteer je eigen mogelijkheden. Wees je bij een zwangerschap bewust van de veranderingen in je lijf door de zwangerschap. Yoga gaat niet om presteren.

– Studio Sama is niet aansprakelijk voor welke opgelopen blessure of lichamelijk letsel voor, tijdens of na een les of afspraak dan ook, het is belangrijk dat de deelnemer luistert naar haar lichaam en de grenzen van het lichaam respecteert.

– Studio Sama zorgt voor goede hygiëne in de studio door regelmatig schoon te maken en te ventileren.

– Betalingen voor groepslessen yogalessen gaan via automatische incasso via momoyoga (iDeal).

– Bij voorkeur kan worden ingestroomd in de eerste of tweede week van de maand. De eerste lesmaand wordt er, afhankelijk van het moment van instromen, betaald voor het mogelijke aantal te volgen lessen (1 les per week).

– Bij iedere volgende lesmaand is de betaling voor de zwangerschapsyoga per maand: 4 lessen per maand. De betaling verloopt via automatische incasso tot aan de maand dat je uitgerekend bent.

– Bestaat de maand uit 5 lesdagen dan wordt er, in afstemming met de deelnemende dames, gezorgd voor een interessante alternatieve invulling voor deze 5e lesdag. Bijvoorbeeld een yogales met een speciaal thema op verzoek of een lezing door een lactatiedeskundige of draagdoekconsulent. Eventueel kan voor deze 5e lesdag een kleine vergoeding worden gevraagd naast het maandbedrag.

– Er is geen restitutie mogelijk op het lesgeld en lessen kunnen niet worden meegenomen naar de volgende maand. Wanneer je vanwege omstandigheden niet kan deelnemen aan een les op je vaste lesavond, dan kun je deze inhalen bij voorkeur in dezelfde week (er is les op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag) en anders in ieder geval in dezelfde maand. Ook als de partner niet kan deelnemen aan de partnerles en de zwangere vrouw alleen naar de partnerles komt, blijft het maandtarief ongewijzigd. De reden hiervoor is dat er toch een plekje voor jou (en je partner) vrijgehouden moet worden in de les.

– In de uitgerekende maand wordt het maandbedrag niet automatisch geïncasseerd. Je betaalt achteraf per deelgenomen les via een factuur (€11,75 per les).