Je bent van harte welkom voor een bekkenmassage bij Studio Sama in Ermelo.

Het bekken is de plek waar je veiligheid en stabiliteit kunt ervaren. Om stevig in het leven te staan en diepe ontspanning te ervaren. De controle durven loslaten en overgave te voelen aan dat wat is.

BEWUST VAN HET BEKKEN

Een bekkenmassage is een combinatie van massage, yoga, adem,aandacht en bewustwording om meer toegang te krijgen tot en verbinding te voelen met het bekken.

Tijdens een bekkenmassage ben jij en ik als masseur in beweging. Je wordt in verschillende vriendelijke yogahoudingen gebracht die met name het bekkengebied, de benen, voeten en onderrug aanspreken. In een yogahouding word je gemasseerd met behulp van duimen, handpalmen, ellebogen, knieën, voeten en rebozo doeken. Dit gebeurt natuurlijk met respect voor jouw lichaam. Door de massagedruk worden spieren uitgenodigd te ontspannen, wat ook doorwerkt op het bindweefsel daar omheen, en kun je zachtheid toelaten in het lichaam. Het lichaam wordt gerekt en gestrekt, zodat er meer ruimte in het lichaam ontstaat en energie kan stromen.

Een bekkenmassage helpt je om bewust te zijn van het bekkengebied. Tijdens de massage is er ruimte voor bewustwording van fysieke of emotionele klachten/blokkades in het bekken en het inzicht in wat dit je kan vertellen. De adem heeft tijdens de massage een belangrijke rol om van binnenuit verbinding met het bekken te ervaren.

GEBORGENHEID, STABILITEIT EN SOUPLESSE

Het bekken is de basis voor ons lichaam, het verbindt de benen en de voeten met het bovenlichaam. Het bekken draagt veel organen, zoals de darmen, baarmoeder en blaas. Door de vele bewegingen die je vanuit het bekken maakt – staan, zitten en lopen – kan er spanning in het bekkengebied worden opgebouwd. Ook emoties worden opgeslagen in het bekken en kunnen voor ongemak of pijn in dit gebied zorgen.

Het bekken is ook de plek in jezelf waar je je veilig mag voelen. Het gevoel dat je stevig geworteld bent, zodat je krachtig in het leven kunt staan, je eigen kracht kunt ervaren. Het veilige gevoel in jezelf en je eigen kracht ervaren, is niet altijd vanzelfsprekend. Oude ervaringen en emoties zijn opgeslagen in het bekken. Een bekkenmassage helpt je om ruimte te geven aan fysieke en/of emotionele spanning en zachtheid toe te laten.

Bewust dit gebied ontspannen, kan fysiek gezien een positief effect hebben op het bekken en op andere delen in het lichaam. Bijvoorbeeld een betere doorbloeding naar benen en voeten om koude voeten te verhelpen, pijn en ongemak in de onderrug verlichten, verbeteren van de stoelgang of bekkenklachten na een zwangerschap.

Door de diepe ontspanning in het bekken en de stabiliteit in jezelf te ervaren, komt er ook ruimte voor de kracht die in het bekken is gelegen om vorm te geven en je creativiteit te laten stromen. Je intuïtie te laten spreken, de controle durven los te laten en overgave te voelen aan dat wat is.

EEN AFSPRAAK VOOR EEN BEKKENMASSAGE

Je bent van harte welkom in de sfeervolle en comfortabele studio aan de Wiekslag 16 in Ermelo.

Tijden

Afspraken mogelijk weer vanaf mei 2024.

Tarieven

Bekkenmassage (ca. 75 min): €65,00

TIPS & INFORMATIE

Kom je binnenkort naar Studio Sama voor een bekkenmassage? Van harte welkom! Hieronder lees je enkele tips en meer informatie.

– Kom graag op het afgesproken tijdstip naar de studio (maximaal 5 minuten eerder). Er is geen wachtruimte. De fiets of auto kun je voor de studio parkeren.

– In de studio is een garderobe voor je jas, tas en schoenen. Er is geen omkleedruimte. Draag comfortabele en warme kleding waarin je gemakkelijk kunt bewegen.

– Je hoeft geen handdoek mee te nemen.

– Zorg dat je ruim van tevoren hebt gegeten. Gebruik liever geen parfum en andere zware geuren (indien je rookt, graag niet voor de les roken).

– Zet je telefoon uit of in vliegtuigmodus, niet op trilstand.

– Vertel voor de afspraak over eventuele pijnklachten, ziekte of medicijngebruik. Met deze informatie kan een afspraak zo verantwoordelijk en veilig mogelijk worden gegeven.

– Studio Sama is niet aansprakelijk voor welke opgelopen blessure of lichamelijk letsel voor, tijdens of na een les of afspraak dan ook, het is belangrijk dat de deelnemer luistert naar het lichaam en de grenzen van het lichaam respecteert.

– Studio Sama zorgt voor goede hygiëne in de studio door regelmatig schoon te maken en te ventileren.

– Drink voor en na de afspraak veel water of kruidenthee. Een massage heeft een zuiverende werking en het water zorgt ervoor dat je de afvalstoffen uit je systeem spoelt.

– Indien het niet mogelijk is om op een afspraak aanwezig te zijn, dien je dit uiterlijk 48 uur van tevoren kenbaar te maken via WhatsApp, telefoon of e-mail. Zo niet, dan behoud ik mij het recht om de gereserveerde behandeltijd in rekening te brengen.

– Betalen kan contant, met een cadeaubon of per bankoverschrijving naar NL44KNAB0514082526 t.n.v. Studio Sama met een betaaltermijn van 7 dagen. Je ontvangt een factuur met betaallink via e-mail.