Je bent van harte welkom voor individuele begeleiding tijdens je zwangerschap en na je bevalling bij Studio Sama in Ermelo.

In een individuele sessie doen we yoga-oefeningen, meditatie, mindfulness, ademoefeningen en/of massagevormen naar jouw behoefte. Om vertrouwen te ervaren in de zwangerschap, de bevalling en het moederschap.

Je bent van harte welkom voor een individuele sessie om tijdens je zwangerschap meer in contact met het lichaam te komen, je ademruimte te ervaren en werkelijk in verbinding met jezelf en het kindje in je buik te zijn. Ook ben je na de bevalling welkom voor een individuele sessie. Op deze pagina lees je enkele voorbeelden waarvoor je een afspraak kunt maken voor een individuele sessie.

Aan de hand van jouw behoeften doen we yoga-oefeningenmeditatiemindfulness-oefeningenademoefeningen, massagevormen (waaronder met rebozo doeken) of een combinatie daarvan.

Voelen versus denken

Misschien herken je dat wel, een hoofd vol wilde apengedachten. Misschien zorgen over hoe je kindje in je buik groeit, een stuk of honderd to-do lijstjes met wat je nog moet of wilt doen of een wirwar aan gedachten over de bevalling en het moederschap. Samen kunnen we oefenen om bevriend te raken met alle gedachten en te oefenen om je te concentreren en met aandacht dingen te doen en te ervaren. Dan ben je in het hier en nu. En kun je werkelijk ervaren hoe het is, hoe jij je voelt en waar jij behoefte aan hebt. In verbinding met jezelf en met het kindje in je buik.
Dat is een mooie mindfulness-oefening die je ook helpt tijdens de bevalling. Met aandacht voelen wat er gebeurt in jouw lichaam, de kracht van de weeën, de bewegingen die het lichaam maakt. En voelen waar je behoefte aan hebt, wat je kunt doen of nodig hebt zodat je de bevalling kunt toe laten. Overgave aan jouw natuurlijke kracht.

Luisteren naar je lichaam

Yoga-, adem- en aandachtsoefeningen helpen je om in contact met je lichaam te zijn en te voelen hoe het is. Het lichaam geeft signalen over hoe iets voor je is: prettig, onprettig of als je je grens overgaat. Je mag luisteren naar wat je lichaam je vertelt. Tijdens je zwangerschap heb je niet alleen voor jezelf te zorgen, maar ook voor het kindje in je buik. Dit is ook een voorbereiding op de bevalling, zodat je tijdens de bevalling naar het lichaam weet te luisteren, voelt wat het doet en wat jij nodig hebt om overgave hieraan te ervaren.

Bewust je zwangerschap ervaren

Tijdens je zwangerschap verandert er veel in het lichaam. Vooral in het bekken, daar waar je je kindje de ruimte geeft om er te mogen zijn en te groeien. Het bekken is ook de basis van jouw eigen lichaam en de plek in jezelf waar je je veilig kunt voelen. Het bekken kan fysieke en emotionele stabiliteit geven. Dat gevoel is er niet altijd vanzelfsprekend. Alle ervaringen die je als meisje of jonge vrouw hebt opgedaan, zijn opgeslagen in het bekken. Tijdens een zwangerschap of bevalling kunnen ‘oude’ emoties worden aangeraakt, wat soms een instabiel gevoel (in het bekken) kan geven.

Praktische (adem-)oefeningen voor de bevalling

Eventueel samen met je partner kunnen we praktische oefeningen doen ter voorbereiding op de bevalling. Bewegingen en ademoefeningen om overgave en ontspanning te voelen, zodat je weeën kunt toelaten. Ook kunnen er (verticale) pershoudingen geoefend worden. Er is ruimte voor eventuele vragen, delen van informatie over de zwangerschap, bevalling en het ouderschap, zorgen of wensen rondom de bevalling.

Oefeningen bij een kindje in stuitligging

Waarom een kindje in stuit ligt, weten we niet. Wel kunnen we oefeningen doen om de buik te ontspannen en je kindje zo de ruimte te geven mocht het willen draaien. Samen kunnen we oefeningen doen en in contact met je kindje zijn om hem of haar uit te nodigen zo in jouw buik te zijn zodat het klopt voor je kindje en jou.

Je bent van harte welkom voor een individuele sessie!

Een afspraak maken kan weer vanaf april 2024!

EEN INDIVIDUELE SESSIE

Voor een individuele sessie ben je welkom in de sfeervolle en comfortabele studio aan de Wiekslag 16 in Ermelo. Aan de hand van jouw behoeften doen we yoga-oefeningen, meditatie, mindfulness-oefeningen, ademoefeningen, massagevormen (waaronder met rebozo doeken) of een combinatie daarvan.

Tijden

Afspraken mogelijk in overleg.

Tarieven

Een sessie (ca. 60 min): €50,00

TIPS & INFORMATIE

Kom je binnenkort naar Studio Sama voor een individuele sessie? Van harte welkom! Hieronder lees je enkele tips en meer informatie.

– Kom graag op het afgesproken tijdstip naar de studio (maximaal 5 minuten eerder). Er is geen wachtruimte. De fiets of auto kun je voor de studio parkeren.

– In de studio is een garderobe voor je jas, tas en schoenen. Er is geen omkleedruimte. Draag comfortabele en warme kleding waarin je gemakkelijk kunt bewegen.

– Je mag oefenen op de yogamat van de studio – kom graag met schone voeten – of neem een grote handdoek of een eigen yogamat mee.

– Zorg dat je ruim van tevoren hebt gegeten.

– Gebruik liever geen parfum en andere zware geuren (indien je rookt – wat ik sterk zou afraden tijdens je zwangerschap – graag niet voor de afspraak roken).

– Zet je telefoon uit of in vliegtuigmodus, niet op trilstand.

– Vertel voor de afspraak over eventuele pijnklachten, ziekte of medicijngebruik. Met deze informatie kan een afspraak zo verantwoordelijk en veilig mogelijk worden gegeven.

– Studio Sama is niet aansprakelijk voor welke opgelopen blessure of lichamelijk letsel voor, tijdens of na een les of afspraak dan ook, het is belangrijk dat de deelnemer luistert naar het lichaam en de grenzen van het lichaam respecteert.

– Studio Sama zorgt voor goede hygiëne in de studio door regelmatig schoon te maken en te ventileren.

– Drink voor en na de afspraak veel water of kruidenthee. De adem, beweging en massage hebben een zuiverende werking en het water zorgt ervoor dat je de afvalstoffen uit je systeem spoelt.

– Indien het niet mogelijk is om op een afspraak aanwezig te zijn, dien je dit uiterlijk 48 uur van tevoren kenbaar te maken via WhatsApp, telefoon of e-mail. Zo niet, dan behoud ik mij het recht om de gereserveerde behandeltijd in rekening te brengen.

– Betalen kan contant, met een cadeaubon of per bankoverschrijving naar NL44KNAB0514082526 t.n.v. Studio Sama met een betaaltermijn van 7 dagen. Je ontvangt een factuur met betaallink via e-mail.