Je bent van harte welkom voor de cursus mamayoga & babymassage bij Studio Sama in Ermelo.

Een cursus van 4 lessen om je weer fitter en ontspannen te voelen. Je leert je baby’tje masseren. Er is aandacht voor hoe je het moederschap ervaart en voor het verwerken van je bevalling.

Bij Studio Sama in Ermelo ben je als jonge moeder samen met je baby van harte welkom voor een cursus ‘mamayoga & babymassage’. Dit is een cursus van 4 lessen waarbij je versterkende oefeningen doet, samen met je baby, om je weer fitter te voelen. En je leert hoe je je baby kunt masseren. De lessen zijn ontspannend en dat mag het ook zijn voor je kindje. Je wordt ontvangen met een kopje thee. En tijdens de lessen is er ruimte om je kindje te voeden en wordt er aandacht besteed aan het op een ontspannen manier zittend of liggend voeden. Er is ruimte om ervaringen uit te wisselen. Met de geboorte van een kindje wordt ook een moeder geboren. Een bevalling doet zowel lichamelijk als mentaal veel met je. Er is aandacht voor hoe je het moederschap en de zorg voor je kindje ervaart en aandacht voor het verwerken van je bevalling.

Met het doen van yoga-oefeningen en het masseren van je baby’tje kun je samen tot rust komen, om zo te kunnen vertrouwen op jouw intuïtie als moeder.

Mamayoga

De oefeningen die in de les gedaan worden zijn een mix van yoga, Pilates en ontspanning. Je leert zo het contact met je lichaam te herstellen en stabiliteit en balans terug te vinden. Waarbij je tijdens de zwangerschap je kindje de ruimte gaf in je buik en het bekken, mag je het lichaam nu weer leren bundelen. De oefeningen versterken de buik, bekkenbodem en het bekken. En versterkt en ontspant de rug. De oefeningen worden op een speelse manier samen met je kindje gedaan.

Alleen de laatste (4e) les is een les die bedoeld is voor de moeders, bij voorkeur zonder je kindje als het lukt om oppas te regelen. Er is dan meer ruimte om versterkende en ontspannende oefeningen te doen. Maar mocht je geen oppas kunnen vinden of je kindje graag meenemen, dan is dat natuurlijk ook mogelijk! De adem speelt een belangrijke rol in de lessen, om op een prettige manier te leren ontspannen, het hele lichaam tot rust te brengen en om bewuste aandacht te beoefenen.

Babymassage

Na het doen van oefeningen leer je in les 1, 2 en 3 je baby te masseren. Door je aanraking tijdens de massage voelt je kindje het hele lijfje, dat geeft vertrouwen en geborgenheid. Je kindje masseren geeft ontspanning, een diepe, rustige adem en helpt bij darmkrampjes. Massage activeert het lichaam en verhoogt de weerstand. En het is ontzettend leuk om te doen!

Wat heb je nodig?

Alle benodigdheden, zoals yogamatten, dekens, kussens en massage-olie zijn in de studio aanwezig. Neem graag een grote handdoek mee voor op de yogamat. En voor je baby extra hydrofiel luiers of andere doeken om hem/haar warm te houden. Voor de moeders zijn de oefeningen in makkelijk zittende kleding en op je blote voeten.

Meedoen vanaf ongeveer 6 weken na bevalling

Vriendelijke oefeningen doen om de bekkenbodem weer te versterken, kun je mee beginnen in het kraambed. En je baby’tje masseren mag ook direct na de geboorte. Deelname aan de cursus ‘mamayoga & babymassage’ wordt aangeraden vanaf ongeveer 6 weken na de bevalling. De kraamperiode van de eerste zes weken is bedoeld om uit te rusten, aan te sterken en te wennen aan je kindje. Zo mogelijk in jullie eigen omgeving. Daarna kan er weer meer ruimte zijn en behoefte ontstaan om samen op pad te gaan. Meedoen is ook mogelijk als je de zwangerschapsyogalessen niet hebt gevolgd. Kindjes tot kruipleeftijd kunnen meedoen. Na ongeveer 6 weken na de bevalling kun je ook weer meedoen met de reguliere hatha yogalessen.

Je bent van harte welkom om mee te doen samen met je kindje!

Opgeven voor de cursus

CURSUS MAMAYOGA & BABYMASSAGE

Woensdagen van 10.30 tot 11.30 uur, inloop vanaf 10.20 uur.

Cursusdata 2021

– 20 en 27 januari en 3 en 10 februari 2021
– Verdere data volgen

Les 1, 2 en 3 bestaan uit babymassage én het doen van oefeningen voor mama en baby. Les 4 is bedoeld voor de moeders alleen.

Tarieven

Cursus van 4 lessen mamayoga & babymassage: €60,00

Een cursus na de bevalling waarin het herstel van het lichaam centraal staat kan (deels) vergoed worden door de zorgverzekeraar. Bekijk hiervoor de polisvoorwaarden van je zorgverzekering.

TIPS & INFORMATIE

Kom je binnenkort naar Studio Sama voor een cursus mamayoga & babymassage? Van harte welkom! Hieronder lees je enkele tips en meer informatie.

– De studio gaat 10 minuten voordat de groepsles begint open. Er staat een kopje thee voor je klaar en je kunt dan de tijd nemen om samen met je kindje een plekje in de studio te vinden en je spullen klaar te leggen. De les is van ongeveer 10.30 tot 11.30 uur.  Maar geen haast! Als je wat later bent – doordat opeens nog even een luier verschoont moet worden of iets – het gaat zoals het gaat..

– Kom je lopend en wil je (bijvoorbeeld bij regen) de kinderwagen binnen neerzetten, dan kan dat gerust in de hal. Kom dan via de voordeur van het woonhuis naar binnen in plaats van door de studio. Mocht je met de auto komen, dan kun je deze parkeren aan het einde van de straat bij de school op de openbare parkeerplaats.

– In de studio is een garderobe voor je jas, tas en schoenen. Er is geen omkleedruimte.

– Gebruik liever geen parfum en andere zware geuren (indien je rookt, graag niet voor de les roken).

– Zet je telefoon uit of in vliegtuigmodus, niet op trilstand.

– Benodigdheden zoals yogamatten, dekens, kussens zijn aanwezig. Ook is er een natuurlijke massageolie voor de babymassage. Wil je een grote handdoek meenemen die de hele mat bedekt en een kleine om over het hoofdkussen te kunnen leggen? Voor de oefeningen mag je gemakkelijk zittende kleding aan doen. De temperatuur in de studio is tijdens de cursus hoger, zodat de kindjes het tijdens de massage voldoende warm houden. Trek eventueel laagjes aan. We oefenen op blote voeten. Voor het masseren graag een hydrofiel luier meenemen om je kindje op te leggen en een omslagdoek om je kindje warm te houden.

Samengevat:
– 1 grote handdoek voor jou die de hele mat bedekt
– 1 kleine handdoek voor over het hoofdkussen
– gemakkelijk zittende kleding aan
– hydrofiel luier om je kindje op te leggen
– omslagdoek om je kindje warm te houden

– Drink voor en na de les veel water of kruidenthee. Yoga heeft een zuiverende werking en het water zorgt ervoor dat je de afvalstoffen uit je systeem spoelt.

– Je oefent yoga met eigen wijsheid en respect voor jezelf en je omgeving.

– Studio Sama is niet aansprakelijk voor welke opgelopen blessure of lichamelijk letsel voor, tijdens of na een les of afspraak dan ook, het is belangrijk dat de deelnemer luistert naar haar lichaam en de grenzen van het lichaam respecteert.

– Studio Sama zorgt voor goede hygiëne in de studio door regelmatig schoon te maken en te ventileren.

– Betalingen voor de cursus gaan voorafgaand aan de cursus via iDeal-betaling.