Je bent van harte welkom voor de cursus mamayoga & babymassage bij Studio Sama in Ermelo.

Een cursus van 6 lessen om je weer fitter en ontspannen te voelen. Je leert je baby’tje masseren. Er is aandacht voor hoe je het moederschap ervaart en voor het verwerken van je bevalling.

Bij Studio Sama in Ermelo ben je als jonge moeder samen met je baby’tje van harte welkom voor een cursus bestaande uit 6 lessen ‘mamayoga & babymassage’. De lessen zijn ontspannend en dat mag het ook zijn voor je kindje. Je wordt ontvangen met een kopje thee. Tijdens de lessen is er ruimte om je kindje te voeden, te verschonen of fijn in slaap te wiegen. Met het doen van yoga-, ontspannings- en aandachtsoefeningen en het masseren van je baby’tje kun je samen tot rust komen, om zo te kunnen vertrouwen op jouw intuïtie als moeder.

Mamayoga

Er is aandacht om weer het contact met je lichaam te herstellen en stabiliteit en balans terug te vinden. Waarbij je tijdens de zwangerschap je kindje de ruimte gaf in je buik en het bekken, mag je het lichaam nu weer leren bundelen. De oefeningen versterken de buik, bekkenbodem en het bekken. En versterkt en ontspant de rug en schouders. Er is aandacht voor een goede lichaamshouding, ook als je je kindje draagt of voedt. De oefeningen zijn een mix van yoga, Pilates, ontspanning en mindfulness. De adem speelt een belangrijke rol in de lessen, om op een prettige manier te leren ontspannen, het hele lichaam tot rust te brengen en om bewuste aandacht te beoefenen. De laatste twee lessen van de cursus zijn bij voorkeur alleen voor de mama’s – als het lukt om opvang te regelen voor je kindje – zodat er meer tijd en ruimte is om te oefenen.

Babymassage

Tijdens de cursus leer je ook hoe je je baby kunt masseren. We maken gebruik van natuurlijke olie. Jouw handen zijn het werktuig van je hart en door jouw aanraking tijdens de massage voelt je kindje het hele lijfje, dat geeft vertrouwen en geborgenheid. Je kindje masseren helpt bij darmkrampjes of onrust en geeft ontspanning en een diepe, rustige adem bij zowel je baby als bij jou. En het is ontzettend leuk om te doen!

Bewust ouderschap

In de lessen is er ook ruimte om ervaringen uit te wisselen. Met de geboorte van een kindje wordt ook een moeder geboren. Een bevalling doet zowel lichamelijk als mentaal veel met je. Er is aandacht voor hoe je het moederschap en de zorg voor je kindje ervaart en aandacht voor het verwerken van je bevalling.

Overzicht lessen

– Les 1: ervaringen delen over de bevalling en de eerste weken met je kindje. Informatie over het transformatieproces van jou als vrouw naar moeder tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamperiode – en van je kindje van baarmoeder naar aarde. Over het ‘4e trimester’ en zelfzorg. We oefenen met ontspanning.

– Les 2: informatie en ervaringen delen over de belangrijke eerste 1000 dagen van je kindje en over verbinden/hechten. Je leert in deze les je baby’tje masseren.

– Les 3: informatie en ervaringen delen over communiceren met je kindje en hoe je kindje dat veelal doet door huilen. In deze les vervolgen we de babymassage.

– Les 4: mindful ouderschap en ontspanningsoefeningen samen met je kindje.

– Les 5: mamayoga – een les (bij voorkeur) alleen voor de mama’s.

– Les 6: mamayoga – een les (bij voorkeur) alleen voor de mama’s.

Meedoen vanaf ongeveer 6 weken na bevalling

Vriendelijke oefeningen doen om de bekkenbodem weer te versterken, kun je mee beginnen in het kraambed. En je baby’tje masseren mag ook direct na de geboorte. Deelname aan de cursus ‘mamayoga & babymassage’ wordt aangeraden vanaf ongeveer 6 weken na de bevalling. De kraamperiode van de eerste zes weken is bedoeld om uit te rusten, aan te sterken en te wennen aan je kindje. Zo mogelijk in jullie eigen omgeving. Daarna kan er weer meer ruimte zijn en behoefte ontstaan om samen op pad te gaan. Meedoen is ook mogelijk als je de zwangerschapsyogalessen niet hebt gevolgd. Kindjes tot kruipleeftijd kunnen meedoen. Na ongeveer 6 weken na de bevalling kun je ook weer meedoen met de reguliere hatha yogalessen.

Je bent van harte welkom om mee te doen samen met je kindje!

Opgeven voor de cursus door een e-mail te sturen

CURSUS MAMAYOGA & BABYMASSAGE

Woensdagen van 10.30 tot ongeveer 11.45 uur, inloop vanaf 10.25 uur. Bij voldoende animo start in dezelfde week een groep op vrijdagen van 10.30 tot ongeveer 11.45 uur.

Cursusdata 2024

– woensdag: 6, 13, 20 en 27 maart en 3 en 10 april + vrijdag 8, 15, 22 en 29 maart en 5 en 12 april.
– woensdag: 17 en 24 april en 1 mei, 15, 22 en 29 mei + vrijdag (bij voldoende animo): 19 en 26 april en 3 mei, 17, 24  en 31 mei.

– woensdag: 12, 19 en 26 juni en 3, 10 en 17 juli + vrijdag (bij voldoende animo): 14, 21 en 28 juni en 5, 12 en 19 juli.

Les 1 t/m 4 bestaan uit babymassage én het doen van oefeningen voor mama en baby. Les 5 en 6 zijn bedoeld voor de mama’s alleen.

Tarieven

Cursus van 6 lessen mamayoga & babymassage: €80,00.

Een cursus na de bevalling waarin het herstel van het lichaam centraal staat kan (deels) vergoed worden door de zorgverzekeraar. Bekijk hiervoor de polisvoorwaarden van je zorgverzekering.

TIPS & INFORMATIE

Kom je binnenkort naar Studio Sama voor een cursus mamayoga & babymassage? Van harte welkom! Hieronder lees je enkele tips en meer informatie.

– De studio gaat 10 minuten voordat de groepsles begint open. Er staat een kopje thee voor je klaar en je kunt dan de tijd nemen om samen met je kindje een plekje in de studio te vinden en je spullen klaar te leggen. De les is van ongeveer 10.30 tot 11.30 uur.  Maar geen haast! Als je wat later bent – doordat opeens nog even een luier verschoont moet worden of iets – het gaat zoals het gaat..

– Kom je lopend en wil je (bijvoorbeeld bij regen) de kinderwagen binnen neerzetten, dan kan dat gerust in de hal. Kom dan via de voordeur van het woonhuis naar binnen in plaats van door de studio. Mocht je met de auto komen, dan kun je deze parkeren aan het einde van de straat bij de school op de openbare parkeerplaats.

– In de studio is een garderobe voor je jas, tas en schoenen. Er is geen omkleedruimte.

– Gebruik liever geen parfum en andere zware geuren (indien je rookt, graag niet voor de les roken).

– Zet je telefoon uit of in vliegtuigmodus, niet op trilstand.

– Benodigdheden zoals yogamatten, dekens, kussens zijn aanwezig. Je mag oefenen op de yogamat van de studio, neem een grote handdoek mee voor op de mat. Ook is er een natuurlijke massageolie voor de babymassage. Voor de oefeningen mag je gemakkelijk zittende kleding aan doen. De temperatuur in de studio is tijdens de cursus hoger, zodat de kindjes het tijdens de massage voldoende warm houden. Trek eventueel laagjes aan. We oefenen op blote voeten. Voor het masseren graag een hydrofiel luier meenemen om je kindje op te leggen en een omslagdoek om je kindje warm te houden.

Samengevat:
– een handdoek voor op de yogamat
– gemakkelijk zittende kleding aan
– hydrofiel luier om je kindje op te leggen
– omslagdoek om je kindje warm te houden

– Drink voor en na de les veel water of kruidenthee. Yoga heeft een zuiverende werking en het water zorgt ervoor dat je de afvalstoffen uit je systeem spoelt.

– Studio Sama is niet aansprakelijk voor welke opgelopen blessure of lichamelijk letsel voor, tijdens of na een les of afspraak dan ook, het is belangrijk dat de deelnemer luistert naar haar lichaam en de grenzen van het lichaam respecteert.

– Studio Sama zorgt voor goede hygiëne in de studio door regelmatig schoon te maken en te ventileren.

– Betalingen voor de cursus gaan voorafgaand aan de cursus via iDeal-betaling aan NL44KNAB0514082526.