Je bent van harte welkom voor groepslessen Hatha yoga bij Studio Sama in Ermelo.

In de yogalessen doen we oefeningen om bewust te worden van het lichaam, de adem en het denken. Naar binnen keren, ontspannen en verstillen om tot jezelf te komen.

GEZOND LICHAAM, NATUURLIJKE ADEM

Door de oefeningen in de yogalessen wordt je lichaam soepel en veerkrachtig. We doen ademoefeningen om de adem natuurlijk en ontspannen te laten zijn. Dit heeft een positief effect op je hart, bloeddruk, zenuwstelsel en hormonen. De oefeningen vragen je om in verbinding te zijn met je lichaam. Zodat je met eigen wijsheid kan voelen wat je mogelijkheden zijn, waar er ruimte is en waar juist weerstand is en dus je grenzen liggen. Je wordt uitgenodigd om te voelen waar in het lichaam spanning is ontstaan en daar zachtheid toe te laten en ruimte te voelen. Een ontspannen en gezond lichaam zorgt dat je goed in je vel zit.

RUST IN JE HOOFD

Yoga zorgt ook voor een soepele en veerkrachtige geest. Mede door meditatie en mindfulnessoefeningen leer je je meer te concentreren, rust in je hoofd en tevredenheid te voelen. We doen elke les meerdere ontspanningsoefeningen. Dit vermindert stress en werkt vaak positief door op je nachtrust.

Yoga helpt je om in balans te komen. Balans tussen inspanning en ontspanning, tussen naar buiten gericht en naar binnen gekeerd, tussen lichaam en geest en tussen de symbolische polariteiten in de mens: het zon-element (‘Ha’) en het maan-element (‘Tha’).

GROEPSLESSEN HATHA YOGA

De yogalessen worden gegeven in een sfeervolle en comfortabele studio aan de Wiekslag 16 in Ermelo. In kleine groepen is er voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht.

Tarieven per januari 2024

– Leskaart 10 lessen: €95,00 (1 x per week les, lessen 12 weken geldig)

– 3 proeflessen: €30,00 (4 weken geldig. Om een goede indruk te krijgen van yoga, wordt aangeraden drie proeflessen te volgen)

– Losse les: €11,50

Lesrooster t/m augustus 2024

Dinsdag 20.00 tot 21.00 u
Woensdag 9.00 tot 10.00 u
Donderdag 20.00 tot 21.00 u
Vrijdag 9.00 tot 10.00 u

Lesrooster vanaf september 2024

Dinsdag 20.30 tot 21.30 u
Woensdag 9.00 tot 10.00 u
Donderdag 20.30 tot 21.30 u
Vrijdag 9.00 tot 10.00 u

TIPS & INFORMATIE

Kom je binnenkort naar Studio Sama voor een yogales? Van harte welkom! Hieronder lees je enkele tips en meer informatie.

– De studio is 10 minuten voordat de groepsles begint open.

– Kom graag op de fiets! Deze kun je voor de studio stallen. De auto kun je aan het einde van de straat bij de school op de openbare parkeerplaats parkeren.

– In de studio is een garderobe voor je jas, tas en schoenen. Er is geen omkleedruimte.

– Zorg dat je ruim van tevoren hebt gegeten.

– Gebruik liever geen parfum en andere zware geuren (indien je rookt, graag niet voor de les roken).

– Zet je telefoon uit of in vliegtuigmodus, niet op trilstand.

– Je oefent yoga met eigen wijsheid en respect voor jezelf en je omgeving.

– Studio Sama is niet aansprakelijk voor welke opgelopen blessure of lichamelijk letsel voor, tijdens of na een les of afspraak dan ook, het is belangrijk dat de deelnemer luistert naar zijn/haar lichaam en de grenzen van het lichaam respecteert.

– Betalingen voor groepslessen yogalessen gaan via momoyoga (iDeal).

– Studio Sama zorgt voor goede hygiëne in de studio door regelmatig schoon te maken en te ventileren.

– Je mag oefenen op de yogamat van de studio – kom graag met schone voeten. Neem tevens een grote handdoek mee.

– Er zijn dekens en kussens in de studio te gebruiken.

– Draag kleding waar je je comfortabel in voelt en makkelijk in kan bewegen. Neem eventueel een trui of vest mee voor de eindontspanning. De lessen zijn op blote voeten. Neem eventueel sokken mee voor tijdens de eindontspanning.

– Luister naar je lichaam en respecteer je eigen mogelijkheden. Wees je bij een zwangerschap bewust van de veranderingen in je lijf door de zwangerschap. Yoga gaat niet om presteren.

– Drink voor en na de les, maar niet tijdens, veel water of kruidenthee. Yoga heeft een zuiverende werking en het water zorgt ervoor dat je de afvalstoffen uit je systeem spoelt.

– Met een leskaart kun je 10 keer een yogales volgen en kies je vooraf voor een les op een bepaalde dag en tijdstip. Afmelden kan tot 4 uur voor de les via het online systeem momoyoga. Je kunt een les inhalen als er plek is in een andere les die week, bekijk dit in het online systeem momoyoga. Of je slaat een week over. De leskaart is namelijk 12 weken geldig.

– Er is geen restitutie mogelijk op het lesgeld. Wanneer je vanwege omstandigheden het deelnemen aan een les (tijdelijk) moet staken, vindt er geen lesgeldrestitutie plaats.