Je bent van harte welkom voor ademtherapie – een individuele sessie om jouw ademruimte te voelen – bij Studio Sama in Ermelo.

De adem geeft je ruimte in het lichaam en rust in het hoofd. Het helpt je te ontspannen en te herstellen van stress. De adem verbindt je met jezelf en met het leven.

NATUURLIJKE MANIER VAN ADEMEN

Tijdens een individuele sessie bij Studio Sama in Ermelo kun je terecht voor ademtherapie. Ademen is zo gewoon dat we er meestal niet bij nadenken. Het gaat vanzelf, onbewust. Totdat je merkt dat het ademen onprettig voelt.

Je adem wordt beïnvloed door hoe je je voelt. Ben je ontspannen, dan is de adem rustig en diep. Ben je gespannen, boos of angstig, dan gaat de adem snel en oppervlakkig. Het leven kent zowel spanning als ontspanning. Maar soms kan het zijn dat we niet (meer) vanzelfsprekend weten te ontspannen, ruim en kalm te ademen.

Bij ademtherapie worden individueel ademoefeningen gedaan en help ik met mijn handen het natuurlijke ademen weer te herkennen en stimuleren. De adem maakt ruimte in het lichaam, geeft rust in het hoofd, laat je ontspannen of kan je juist meer vitaliteit geven. De adem verbindt je met jezelf en met het leven.

Ademtherapie kan onder andere helpen bij:

Stressklachten, hyperventilatie, rusteloosheid, moeheid, burn-out

Als je stress ervaart maakt je lichaam adrenaline en cortisol aan. Hormonen die ervoor zorgen dat je alert bent en snel kunt reageren op gevaar. Nuttig voor als je daadwerkelijk in gevaar bent. Maar misschien heb jij wel meer stress dan nodig is. En dan gezond is voor je lichaam en geest! Op den duur raak je uitgeput en opgebrand. Bewust in je buik ademen helpt om te ontspannen, het lichaam te laten herstellen van de stress. Het zorgt voor een betere concentratie, rust en op je gemak zijn.

Vastgezette spanning in je nek en schouders

Een kalme en ruime adem helpt dat andere spieren bijvoorbeeld in je schouders en nek niet hoeven mee te helpen om te ademen. Dat zorgt voor minder stijve nekspieren en voorkomt schouderklachten.

Spijsverteringsklachten of darmklachten

In je buik ademen heeft een positieve uitwerking op je spijsvertering, darmen en andere organen in je buik die je met de adem van binnenuit masseert.

Hoge bloeddruk, kortademigheid, benauwdheid

Tijdens het inademen gaat je hartslag omhoog, als je uitademt wordt deze langzamer. Als je dieper, trager en langer uitademt, daalt je bloeddruk. Alle systemen in het lichaam krijgen een seintje dat ze het rustiger aan kunnen doen. Het lichaam kan herstellen. Zo is een kalme buikadem een gezonde adem voor het lichaam: voor je hart, bloeddruk, zenuwstelsel, hormoonstelsel, enzovoort.

Slecht slapen

Een kalme en diepe adem helpt je ontspannen. Rust in je hoofd, uit je hoofd, meer in contact met je lijf. Een gezond adempatroon werkt ook door in je slaappatroon.

Meer levensenergie en levensvreugde ervaren

Een ruimere adem – niet alleen in de buik – maar ook in de borst rondom je hart, brengt je meer levensenergie. Dat je je borst en het hart gebied mag openen, dat de liefde mag stromen vanuit je hart en je vreugde mag voelen voor het leven. Het geeft je vitaliteit.

Verstillen en concentreren

De adem heeft verschillende eigenschappen in verschillende ademgebieden. De adem kan je ook helpen te verstillen en je concentratievermogen vergroten. De meditatieve kant van de adem, om het denken te leren beheersen van waaruit gedachten jou niet meer beheersen en jij vrijheid kunt ervaren in het zijn.

Je bent van harte welkom voor ademtherapie

Een afspraak maken kan weer vanaf mei 2024!

EEN INDIVIDUELE SESSIE

Voor een individuele sessie ben je welkom in de sfeervolle en comfortabele studio aan de Wiekslag 16 in Ermelo. Aan de hand van jouw behoeften doen we ademoefeningen eventueel gecombineerd met yoga-oefeningen, meditatie, mindfulness-oefeningen en massagevormen.

Tijden

Vanwege mijn bevallingsverlof neem ik vanaf mei 2024 weer nieuwe afspraken aan.

Tarieven

Een sessie (ca. 60 min): €50,00
afhankelijk van vraag/behoefte gemiddeld 4 á 5 sessies per cliënt

TIPS & INFORMATIE

Kom je binnenkort naar Studio Sama voor een individuele sessie? Van harte welkom! Hieronder lees je enkele tips en meer informatie.

– Kom graag op het afgesproken tijdstip naar de studio (maximaal 5 minuten eerder). Er is geen wachtruimte. De fiets of auto kun je voor de studio parkeren.

– In de studio is een garderobe voor je jas, tas en schoenen. Er is geen omkleedruimte. Draag comfortabele en warme kleding waarin je gemakkelijk kunt bewegen.

– Je mag oefenen op de yogamat van de studio – kom graag met schone voeten – of neem een grote handdoek of een eigen yogamat mee.

– Zorg dat je ruim van tevoren hebt gegeten.

– Gebruik liever geen parfum en andere zware geuren (indien je rookt, graag niet voor de afspraak roken).

– Zet je telefoon uit of in vliegtuigmodus, niet op trilstand.

– Vertel voor de afspraak over eventuele pijnklachten, ziekte of medicijngebruik. Met deze informatie kan een afspraak zo verantwoordelijk en veilig mogelijk worden gegeven.

– Studio Sama is niet aansprakelijk voor welke opgelopen blessure of lichamelijk letsel voor, tijdens of na een les of afspraak dan ook, het is belangrijk dat de deelnemer luistert naar het lichaam en de grenzen van het lichaam respecteert.

– Studio Sama zorgt voor goede hygiëne in de studio door regelmatig schoon te maken en te ventileren.

– Drink voor en na de afspraak veel water of kruidenthee. De adem, beweging en massage hebben een zuiverende werking en het water zorgt ervoor dat je de afvalstoffen uit je systeem spoelt.

– Indien het niet mogelijk is om op een afspraak aanwezig te zijn, dien je dit uiterlijk 48 uur van tevoren kenbaar te maken via WhatsApp, telefoon of e-mail. Zo niet, dan behoud ik mij het recht om de gereserveerde behandeltijd in rekening te brengen.

– Betalen kan contant, met een cadeaubon of per bankoverschrijving naar NL44KNAB0514082526 t.n.v. Studio Sama met een betaaltermijn van 7 dagen. Je ontvangt een factuur met betaallink via e-mail.