Je bent van harte welkom een kraammassage te ontvangen bij Studio Sama in Ermelo.

Zorg, aandacht en aanraking om het lichaam te helpen herstellen na de bevalling en je kalmer te voelen. Ontspanning helpt je om vertrouwen in jezelf te ervaren als jonge moeder.

Na de blijdschap, de adrenaline en alle emoties die een geboorte met zich mee brengen voel je vaak pas na de eerste dagen wat de bevalling allemaal met je heeft gedaan. Zowel lichamelijk als mentaal. Een bevalling wordt wel vergeleken met het lopen van een marathon waar je niet voor getraind hebt. Of het nu een natuurlijke bevalling is geweest of een keizersnee – jouw lichaam is tot haar uiterste gegaan. Je lichaam mag hierna zorg en aandacht ontvangen. Ook mentaal heb je wat te verwerken. Je bent moeder geworden, bezig met voeding, verzorging van een kleintje. En je hebt ook de bevalling te verwerken.

Je kunt een postnatale massage in het kraambed ontvangen. Met je kindje in de buurt fijn in je eigen omgeving. Samen kijken we waar je behoefte aan hebt. Heb je last van je schouders door bijvoorbeeld het geven van borstvoeding? Of zit je nog vol met adrenaline en stress in je lichaam en kan je niet tot rust komen? Een massage helpt je om het lichaam de aandacht te geven die het vraagt, om uit je hoofd in het lichaam te zijn, tot rust te komen en te ontspannen.

Ontspanning helpt je om vertrouwen te voelen in jezelf als jonge moeder. Het ondersteunt in het geven van borstvoeding. Een massage helpt ook bij de afvoer van afvalstoffen en medicijnen (ruggenprik, narcose) uit het lichaam. Het helpt met de afvoer van vocht opgebouwd in de zwangerschap.

Wanneer kun je een postnatale massage ontvangen?
Een massage kan na de bevalling als jij daar behoefte aan hebt. Dat kan enkele dagen na de bevalling of enkele weken later. Je bent minstens 40 dagen kraamvrouw! Ben je op natuurlijke wijze of zonder complicaties bevallen en een beetje bijgekomen van alles – dan kom ik graag bij je langs om te masseren. In je eigen bed (bijvoorkeur als deze nog op klossen staat) masseer ik je deels in zijligging. Je mag de verwarming in de slaapkamer wat hoger zetten. Ik neem warme handdoeken, warme natuurlijke olie en fijne muziek mee.

Lig je nog in het ziekenhuis of het geboortezorghuis en wil je een massage? Overleg dan met de verpleging of ik je daar een massage kan geven. Heb je een keizersnee gehad – dan is het beter om 2 weken te wachten of totdat je litteken dicht is voordat we kunnen afspreken.

Natuurlijk is het ook mogelijk om na enkele weken in de studio langs te komen voor een ontspannende oliemassage.

Andere mogelijkheden na de bevalling

Rebozo sluitingsritueel
Tijdens de bevalling open je, zowel lichamelijk als energetisch. Door een sluitingsritueel word je lichaam weer gesloten met behulp van Rebozo doeken en kun je weer thuiskomen in jezelf. > lees verder

Ritueel na de bevalling
Na de bevalling kunnen we samen yoga-, meditatie en ademoefeningen doen om te herstellen van de bevalling en ontspanning te ervaren in het moederschap. Met de geboorte van je kindje word jij ook geboren als moeder: het leven is veranderd, jij bent veranderd. We kunnen samen een ritueel doen om je lichaam te bedanken voor de zwangerschap en de bevalling, om bewust te worden van dat wat misschien aangeraakt is tijdens de bevalling en jouw heelheid als mens te ervaren. > lees verder

KRAAMMASSAGE

Voor een massage kom ik graag naar jou toe in je kraamtijd. Je ontvangt eerst een voetenbad met kruiden en daarna een massage met verwarmende olie.

Tijden

In overleg maken we een afspraak, eventueel ook mogelijk in het weekend.

Tarieven

Sessie van ca. 75 min. bij jou thuis in Ermelo, Putten of Harderwijk (de massage duurt ca. 60 min.), inclusief reistijd/-kosten: €80,00

Postnatale massage van ca. 75 min. in de studio: €65,00

Mag ik binnenkort naar jou toekomen voor een massage? Hieronder lees je enkele tips en meer informatie.

– Ik kom op het afgesproken tijdstip naar je toe. Mochten er bijzonderheden zijn qua parkeren, dan hoor ik het graag.

– Ik ga er vanuit dat jij lekker in de slaapkamer bent en in bed ligt. Je krijgt eerst een warm voetenbad met kruiden. Er is dan ruimte om jouw geboorteverhaal te delen.

– Daarna masseer ik jou, terwijl je in bed ligt, in zijligging en een stukje dat je op je rug ligt. Dat is afhankelijk van waar je behoefte aan heeft, wat gemasseerd mag worden. Dat bespreken we dan. Jullie kindje kan bij je liggen als jij dat prettig vindt.

– Wil je zorgen dat de slaapkamer prettig warm is – iets warmer dan je misschien gewend bent als dat mogelijk is, aangezien delen van het lichaam ontbloot zijn tijdens de massage.

– Wil je een grote badhanddoek en een kleine handdoek klaarleggen? Dan kan je daar op liggen en eentje om een kussen, zodat de olie niet in het beddengoed komt. Hoe het precies mag liggen, daar help ik dan mee. Verder neem ik handdoeken mee om het comfortabel warm te hebben, fijne warme olie en ontspanningsmuziek.

– De massage duurt ongeveer 60 min, ik ben er ongeveer 75 min.

– Gebruik liever geen parfum en andere zware geuren (indien je rookt, graag niet voor de afspraak roken).

– Zet je telefoon uit of in vliegtuigmodus, niet op trilstand.

– Vertel voor de afspraak over eventuele pijnklachten, ziekte of medicijngebruik. Met deze informatie kan een massage zo verantwoordelijk en veilig mogelijk worden gegeven.

– Studio Sama is niet aansprakelijk voor welke opgelopen blessure of lichamelijk letsel voor, tijdens of na een les of afspraak dan ook, het is belangrijk dat de deelnemer luistert naar het lichaam en de grenzen van het lichaam respecteert.

– Drink voor en na de massage veel water of kruidenthee. Een massage heeft een zuiverende werking en het water zorgt ervoor dat je de afvalstoffen uit je systeem spoelt.

– Indien het niet mogelijk is om op een afspraak aanwezig te zijn, dien je dit uiterlijk 48 uur van tevoren kenbaar te maken via WhatsApp, telefoon of e-mail. Zo niet, dan behoud ik mij het recht om de gereserveerde behandeltijd in rekening te brengen.

– Betalen kan contant, met een cadeaubon of per bankoverschrijving naar NL44RABO0317042114 t.n.v. Studio Sama met een betaaltermijn van 7 dagen. Je ontvangt een factuur met betaallink via e-mail.