Mijn naam is Sanneke Broersma-Kraus en ik ben sinds april 2017 de trotse eigenaar van Studio Sama. Ik verzorg de verschillende yogalessen, massages en adembegeleiding in de studio. De studio is naast ons huis in Ermelo gelegen waar ik woon samen met mijn lieve man Melvin en onze prachtige kinderen Roan (2013), Laurie (2016) en Novée (2024).

Toen ik in 2013 moeder werd, voelde ik dat alles in mij en om mij heen veranderd was. De grond onder mijn voeten voelde niet meer stabiel, ik voelde veel twijfel in mijn hart en onrust in mijn hoofd. In 2014 ben ik gestart met de opleiding Saswitha voor Yoga en Wijsbegeerte in Bilthoven. Om op zoek te gaan naar wie ik ben, om stabiliteit in mijzelf te ervaren en te durven leven vanuit liefde, licht en vertrouwen.

Na vijf intensieve studiejaren ben ik gediplomeerd yogadocent met de specialisaties zwangerschapsyoga, chakrafilosofie, kinderyoga, anatomie/fysiologie, ademtherapie en meditatie. Daarnaast heb ik een massage-opleiding gevolgd bij Zonnevlecht opleidingen in Vlijmen, Quantum-Touch level 1 bij Quantum-Touch Nederland en zwangerschapsmassage en YogaMassage bij Mood massage in Amersfoort.

Maar yoga, massage, adembegeleiding en bewustwording komen mijn inziens niet vanzelf door opleiding. Ik geloof dat het eerst een reis naar binnen is, om zelf te leren en te ervaren. Zo kan ik van binnenuit anderen begeleiden tijdens hun ontdekkingsreis. En dat geldt nog steeds. Elke yogales en afspraak is voor mij een leermoment. Om te leren over mijzelf, over de ander en de wereld.

Voor mij is yoga dan ook niet alleen iets dat ik op de yogamat oefen. Het is wat ik in het dagelijks leven beoefen. Met bewuste aandacht leven. Bewust van mijn gedachten, wat ze met mij doen, wat waar is en wat niet. Bewust van mijn emoties, wat mij raakt en de uitnodiging wat ik mag loslaten of helen. Bewust van hoe mijn lichaam voelt, wanneer ik onrust of spanning ervaar of juist kan ontspannen. Bewust van hoe ik in verbinding ben met mijzelf, de liefde in mijn hart voel stromen en durf te vertrouwen op mijn gevoel en intuïtie. Van daaruit kan ik in werkelijke verbinding met de ander en de wereld zijn. Ik houd van het leven, van het ontdekken en het leren van het leven.

Yoga, massage en de adem brengen mij rust en ontspanning. In de drukte van het dagelijkse leven wordt het stiller in mijn hoofd en voel ik me verbonden met mijn lichaam. Ik voel. Het helpt mij te zijn wie ik werkelijk ben.

Sama betekent zoveel als het is gelijk, er is geen verschil meer. Balans! 

Ik vind het heel waardevol en ben dankbaar om anderen te mogen begeleiden bij hun zoektocht naar balans tussen plezier en resultaat, ontspanning en inspanning, souplesse en kracht, overgave en bundeling, enzovoort.

De zoektocht naar wie jij bent.

Ik ontmoet je graag!