Je bent van harte welkom voor een bekkenmassage tijdens je zwangerschap bij Studio Sama in Ermelo.

In het bekken is je vrouwelijke kracht gelegen. De kracht om je kindje te dragen en te baren en de overgave te voelen aan dat wat er is.

DIEPE ONTSPANNING EN VERTROUWEN

Een bekkenmassage is een combinatie van massage, yoga, adem, aandacht en bewustwording om meer toegang te krijgen tot en verbinding te voelen met het bekken. Een milde massage kun je ontvangen vanaf de 13e week van je zwangerschap tot aan je bevalling. Je ontvangt de massage deels in zijligging. Tijdens een bekkenmassage ben jij en ik als masseur in beweging. Je wordt in verschillende vriendelijke yogahoudingen gebracht die met name het bekkengebied, de benen, voeten en onderrug aanspreken. Zo wordt dit deel van het lichaam mild gerekt en gestrekt, zodat er meer ruimte in het lichaam ontstaat en energie kan stromen. In een yogahouding word je gemasseerd met behulp van duimen, handpalmen, ellebogen, knieën, voeten en rebozo doeken. Dit gebeurt natuurlijk met respect voor jouw lichaam en voor het kindje in je buik. Door de milde massagedruk worden spieren uitgenodigd te ontspannen, wat ook doorwerkt op het bindweefsel daar omheen, en kun je zachtheid toelaten in het lichaam.

Tijdens je zwangerschap verandert er veel in het lichaam. Vooral ook in het bekken daar waar je je kindje de ruimte geeft om er te mogen zijn en te groeien. Het bekken is ook de basis voor jouw eigen lichaam, het verbindt de benen en de voeten met het bovenlichaam. Het bekken draagt veel organen, zoals de darmen, baarmoeder en blaas.  Door de vele bewegingen die je vanuit het bekken maakt – staan, zitten en lopen – kan er spanning in het bekkengebied worden opgebouwd. Bewust het bekkengebied ontspannen, kan een positief effect hebben op het bekken en op andere delen in het lichaam. Bijvoorbeeld een betere doorbloeding naar benen en voeten om koude voeten te verhelpen, pijn en ongemak in de onderrug verlichten, verbeteren van de stoelgang of bekkenklachten tijdens of na een zwangerschap.

KRACHTIG EN ZACHT

Het bekken is de plek in jezelf waar je je veilig kunt voelen. Het gevoel dat je stevig geworteld bent, zodat je krachtig in het leven kunt staan, je eigen kracht kunt voelen. Dit geeft je een diepe rust en ontspanning. Door deze ervaring kun je meer vertrouwen voelen tijdens de zwangerschap, de bevalling en het moederschap.

Het veilige gevoel in jezelf is er niet altijd vanzelfsprekend. Ervaringen die je als meisje of jonge vrouw hebt opgedaan, zijn opgeslagen in het bekken. Tijdens een zwangerschap of bevalling kunnen ‘oude’ emoties worden aangeraakt. Een bekkenmassage helpt je om daar bewust van te zijn, er ruimte aan te geven en zachtheid in toe te laten. Er is ruimte voor bewustwording van fysieke en/of emotionele klachten/blokkades in het bekken en het inzicht in wat dit je kan vertellen. Tijdens de massage heeftde adem een belangrijke rol om van binnenuit verbinding met het bekken te ervaren.

Het kan ook prettig zijn om na de bevalling een bekkenmassage te ontvangen om het bekken te laten herstellen en rust en vertrouwen in jezelf te voelen als jonge moeder.

Je bent welkom een bekkenmassage te ontvangen vanaf de 13e week van je zwangerschap tot aan de bevalling.

Een afspraak maken kan weer vanaf april 2024!

EEN AFSPRAAK VOOR EEN BEKKENMASSAGE

Je bent van harte welkom in de sfeervolle en comfortabele studio aan de Wiekslag 16 in Ermelo.

Tijden

Afspraken mogelijk vanaf mei 2024.

Tarieven

Bekkenmassage (ca. 75 min): €65,00

TIPS & INFORMATIE

Kom je binnenkort naar Studio Sama voor een bekkenmassage? Van harte welkom! Hieronder lees je enkele tips en meer informatie.

– Kom graag op het afgesproken tijdstip naar de studio (maximaal 5 minuten eerder). Er is geen wachtruimte. De fiets of auto kun je voor de studio parkeren.

– In de studio is een garderobe voor je jas, tas en schoenen. Er is geen omkleedruimte. Draag comfortabele en warme kleding waarin je gemakkelijk kunt bewegen.

– Zorg dat je ruim van tevoren hebt gegeten. Gebruik liever geen parfum en andere zware geuren (indien je rookt, graag niet voor de les roken).

– Zet je telefoon uit of in vliegtuigmodus, niet op trilstand.

– Vertel voor de afspraak over eventuele pijnklachten, ziekte of medicijngebruik. Met deze informatie kan een afspraak zo verantwoordelijk en veilig mogelijk worden gegeven.

– Studio Sama is niet aansprakelijk voor welke opgelopen blessure of lichamelijk letsel voor, tijdens of na een les of afspraak dan ook, het is belangrijk dat de deelnemer luistert naar het lichaam en de grenzen van het lichaam respecteert.

– Studio Sama zorgt voor goede hygiëne in de studio door regelmatig schoon te maken en te ventileren.

– Drink voor en na de afspraak veel water of kruidenthee. Een massage heeft een zuiverende werking en het water zorgt ervoor dat je de afvalstoffen uit je systeem spoelt.

– Indien het niet mogelijk is om op een afspraak aanwezig te zijn, dien je dit uiterlijk 48 uur van tevoren kenbaar te maken via WhatsApp, telefoon of e-mail. Zo niet, dan behoud ik mij het recht om de gereserveerde behandeltijd in rekening te brengen.

– Betalen kan contant, met een cadeaubon of per bankoverschrijving naar NL44KNAB0514082526 t.n.v. Studio Sama met een betaaltermijn van 7 dagen. Je ontvangt een factuur met betaallink via e-mail.