Je bent van harte welkom een Rebozo sluitingsritueel te ontvangen bij Studio Sama in Ermelo.

Tijdens een bevalling open je, zowel lichamelijk als energetisch. Tijdens een sluitingsritueel word je lichaam omsloten door Rebozo doeken en kun je weer thuiskomen in jezelf.

Een bevalling vraagt om je lichamelijk te openen, zodat jullie kindje geboren kan worden. Ook energetisch stel je je open, om jullie kindje te verwelkomen en in je hart te sluiten. Hoewel jij en jullie kindje na enkele minuten, uren of dagen na de bevalling fysiek niet meer verbonden door de navelstreng, blijf je energetisch sterk verbonden met het kindje door een ‘energetische navelstreng’. Als jullie kindje het koud heeft en jij hem/haar op je borst legt, wordt jouw borst warmer om je kindje te helpen reguleren, en andersom. Als je borstvoeding geeft dan regelen jullie samen dat er voldoende melkproductie is door vraag-en-aanbod. Het bijzondere samenspel gaat door, zo verbonden.

Een kraamperiode duurt tenminste 40 dagen. Een periode waarin er warmte, geborgenheid, rust en ruimte mag zijn, om jullie kindje te leren kennen en jullie kindje te volgen in zijn/haar behoeftes. Na zo’n 6 weken kan het zijn dat je weer wat meer naar buiten gaat keren, in een rustig tempo zodat er een ontspannen overgang is voor jullie kindje. Het kan fijn zijn om de kraamperiode af te sluiten met een ritueel waarbij je als moeder ook weer meer tot jezelf komt, jezelf gaat voelen, lichamelijk meer sluit, thuiskomt in jezelf. Dit kan met een Rebozo sluitingsritueel.

Wanneer kun je een Rebozo sluitingsritueel ontvangen?
Een sluitingsritueel kan na de bevalling als jij daar behoefte aan hebt. Voor mijn gevoel is het fijn om dit na de kraamperiode (na ongeveer 40 dagen) te doen, maar als jij er enkele dagen of weken na de bevalling – of zelfs voorbij de 40 dagen na bijvoorbeeld maanden of jaren – behoefte aan hebt, mag dat natuurlijk ook.

Wat houdt een sluitingsritueel in?
Bij het ritueel is ook jouw geboortepartner aanwezig, of een andere persoon bij wie jij je op je gemak voelt en helpt met het uitvoeren van het ritueel, bijvoorbeeld een moeder, zus of vriendin. Het is mogelijk dat jullie kindje aanwezig is tijdens het ritueel, er is natuurlijk ruimte om te voeden, verschonen en aan zijn/haar behoefte te voldoen. Houd er dan rekening mee dat we waarschijnlijk iets langer de tijd nodig hebben om het ritueel helemaal te kunnen uitvoeren. Het kan ook fijn zijn als er iemand is die de zorg van jullie kindje op zich kan nemen, zodat jullie helemaal met het ritueel bezig kunnen zijn. Wat voor jullie prettig is.

We doen het ritueel bij jullie in de woonkamer. Het mag aangenaam warm zijn en ruimte vrijgemaakt waar ik een zachte mat kan neerleggen en waar we om jou heen kunnen zitten en bewegen. Je mag er natuurlijk een fijne plek van maken met kaarsen en misschien zachte muziek. Je mag gemakkelijk zittende en warme kleding aan.

We beginnen het ritueel met een warm voetenbad met kruiden.

Dan ontvang je een (geklede) massage met de Rebozo doeken, zodat jij in je lijf kunt zakken, ontspannen en zo van binnenuit het ritueel kunt ervaren.

Daarna sluit ik samen met jouw geboortepartner (bijv. partner, moeder, zus of vriendin) in 5 stappen jouw lichaam met de Rebozo-doeken.

Het is mogelijk om het ritueel uit te breiden met:
– Een verwarmende oliemassage voor de kraamvrouw
– Een verwarmende oliemassage voor de geboortepartner

Ik kom graag naar je toe voor een Rebozo sluitingsritueel

Een afspraak maken kan weer vanaf mei 2024!

SLUITINGSRITUEEL

Voor een Rebozo sluitingsritueel kom ik graag naar jou toe.

Tijden

In overleg maken we een afspraak, eventueel ook mogelijk in het weekend.

Tarieven

Sessie bij jou thuis in Ermelo, Putten of Harderwijk, inclusief reistijd/-kosten.

Pakket 1: Sluitingsritueel van ca. 75 min, €80,-
– Voetenbad met kruiden
– Korte (geklede) massage met Rebozo doeken
– Sluitingsritueel met de Rebozo doeken samen met een geboortepartner

Pakket 2: Sluitingsritueel van ca. 120 min, €135,-
– Voetenbad met kruiden
– Verwarmende oliemassage voor de kraamvrouw (ca. 60 min.)
– Korte (geklede) massage met Rebozo doeken
– Sluitingsritueel met de Rebozo doeken samen met een geboortepartner

Mag ik binnenkort naar jou toekomen voor een sluitingsritueel? Hieronder lees je enkele tips en meer informatie.

– Ik kom op het afgesproken tijdstip naar je toe. Mochten er bijzonderheden zijn qua parkeren, dan hoor ik het graag.

– We doen het ritueel bij jouw in de woonkamer. Het mag aangenaam warm zijn en ruimte vrijgemaakt waar ik een zachte mat kan neerleggen en waar we om jou heen kunnen zitten en bewegen. Je mag er natuurlijk een fijne plek van maken met kaarsen en misschien zachte muziek.

– Jij mag gemakkelijk zittende en warme kleding aan.

– Bij het ritueel is ook jouw geboortepartner aanwezig, of een andere persoon bij wie jij je op je gemak voelt en helpt met het uitvoeren van het ritueel, bijvoorbeeld een moeder, zus of vriendin. Het is mogelijk dat jullie kindje aanwezig is tijdens het ritueel, er is natuurlijk ruimte om te voeden, verschonen en aan zijn/haar behoefte te voldoen. Houd er dan rekening mee dat we waarschijnlijk iets langer tijd nodig hebben om het ritueel helemaal uit te kunnen voeren. Het kan ook fijn zijn als er iemand is die de zorg van jullie kindje op zich kan nemen, zodat jullie helemaal met het ritueel bezig kunnen zijn. Wat voor jullie prettig is.

– Ontvang je ook een warme oliemassage? Wil je dan een grote badhanddoek en een kleine handdoek klaarleggen? Dan kan je daar op liggen en eentje om een kussen, zodat de olie niet in het beddengoed komt. Hoe het precies mag liggen, daar help ik dan mee. Verder neem ik handdoeken mee om het comfortabel warm te hebben, fijne warme olie en ontspanningsmuziek.

– Gebruik liever geen parfum en andere zware geuren (indien je rookt, graag niet voor de afspraak roken).

– Zet je telefoon uit of in vliegtuigmodus, niet op trilstand.

– Vertel voor de afspraak over eventuele pijnklachten, ziekte of medicijngebruik. Met deze informatie kan een ritueel zo verantwoordelijk en veilig mogelijk worden gegeven.

– Studio Sama is niet aansprakelijk voor welke opgelopen blessure of lichamelijk letsel voor, tijdens of na een les of afspraak dan ook, het is belangrijk dat de deelnemer luistert naar het lichaam en de grenzen van het lichaam respecteert.

– Drink voor en na het ritueel veel water of kruidenthee. Het heeft een zuiverende werking en het water zorgt ervoor dat je de afvalstoffen uit je systeem spoelt.

– Indien het niet mogelijk is om op een afspraak aanwezig te zijn, dien je dit uiterlijk 48 uur van tevoren kenbaar te maken via WhatsApp, telefoon of e-mail. Zo niet, dan behoud ik mij het recht om de gereserveerde behandeltijd in rekening te brengen.

– Betalen kan contant, met een cadeaubon of per bankoverschrijving naar NL44KNAB0514082526 t.n.v. Studio Sama met een betaaltermijn van 7 dagen. Je ontvangt een factuur met betaallink via e-mail.